Blog

Recept

Paardenvlees in de lasagne

Paardenvlees in de lasagne

Tumult in Frankrijk, kamervragen, de regering wankelt. Er zit in de diepvries lasagne, die door een grote Franse multinational aan alle supermarkten geleverd wordt, geen rund verstopt, maar stel je voor: paardenvlees.

Tumult in Frankrijk,  kamervragen,  de regering wankelt. Er zit in de diepvries lasagne, die door een grote Franse multinational aan alle supermarkten geleverd wordt, geen rund verstopt, maar stel je voor: paardenvlees.
Buitenland correspondenten staan in de natte sneeuw met microfoon voor de Big Ben en voorspellen een importverbod van dit mooie Franse product naar Engeland. Want paard – dat edele dier – eet je natuurlijk niet. De koe is dus niet van adel en mag overal in gestopt worden. De meeste dieren trouwens evenzeer.
De multinational heft de beschuldigende vinger bliksemsnel naar toeleveranciers en anders is het een verkeerd etiket. Is het niet duidelijker om maar gewoon van bedrog te spreken? Het edele dier, paard, moet trouwens een stuk goedkoper zijn, anders was daar zeker niet voor gekozen.
Tijd dus voor een recept met lasagne, eerlijk en 100% zonder vlees:
Er liggen in de diepvries nog heel gezellige bakjes met Nieuw Zeelandse  spinazie. De oogst ging afgelopen seizoen maar door, dus gaan ook het komende voorjaar de zaadjes weer volop de grond in.
Voor vier personen gebruiken we
1 kilo gesmoorde spinazie, afgekoeld en fijngesneden
3 bosuitjes in fijne ringetjes
2 gehakte knoflooktenen
300 gram ricotta
Nootmuskaat, zout en peper
375 gram verse lasagne bladen
800 ml tomatensaus
2 soeplepels grof gesneden basilicumblaadjes
45 gram geraspte parmezaan.
Verwarm de oven op 200 graden.
Meng de spinazie, uitjes, knoflook, ricotta en  kruiden in een kom.
Knip of snijd de lasagne vellen in tweeën, leg aan een zijde van het vel twee soeplepels van het spinaziemengsel en rol ze op
Leg ze naast elkaar in een vuurvaste schotel, giet de tomatensaus erover en strooi de basilicum en kaas erop. Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat ze 20 minuten in de oven garen, daarna nog 20 minuten zonder de folie. Dien de eerlijke lasagne op.
Ik bewaar trouwens liever de basilicum en strooi ze bij het opdienen over de lasagne, lekker dat frisse groen.