Blog

Recept

Jammer genoeg, tijd voor een nieuw recept

Jammer genoeg, tijd voor een nieuw recept

We hebben een geweldige maand achter de rug met de Stadsakker. Iedereen blijft enthousiast over het idee. Maar ja, nu moeten we wachten op mooi weer, want met dit koude weer gaat er echt niemand de tuin in. En is het nu dus nog rustig in de winkel.

Maar geduld is een schone zaak en absoluut noodzakelijk bij het moestuinieren, dus daar moet ik van leren. En kan ik een lekker recept verzinnen.
Eigenlijk kan ik ook recepten leveren met vlees, kip of tonijn van de vegetarische slager. Ik ben ze driftig aan het uitproberen en de laatste keer dat er voor mij gekookt werd rook het in huis zelfs naar kip. Ra,ra, wat is daar in verstopt. Alleen onze poes Bonkie, nu echt oud en stout, die alles wegkaapt van de tafel, taalde er niet naar. Maar met zulk nep vlees is de kans groot dat je weer vervalt in groenten, aardappelen en het lege driehoekje vult met, ja ,wat?
Dat gaan we dus niet doen, maar we kiezen voor asperges, die nu net weer in de winkels verschijnen.
Duo van asperges met zachtgekookt eitjes,
Nodig voor vier personen:
  • 12 groene asperges
  • 12 witte asperges
  • 100 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 150 gram geraspte parmezaan
  • 8 eieren
  • zout en peper.

De geschilde asperges worden ongeveer 12 minuten in gezouten water gekookt. In de tussentijd vul ik vier schaaltjes, twee met sesamzaad en een beetje zout, twee met geraspte parmezaan en wat peper.
Ook kook ik de eieren ongeveer drie en een halve minuut, uiteindelijk is dat het lastige onderdeel want het geel moet vloeibaar zijn en het wit gekookt. Je kunt natuurlijk altijd er een eitje uitwippen om het te controleren.
De borden worden opgemaakt met half om groen en witte asperges met een ei in een eierdopje.
Nu is het zaak de punt van de asperge in het zachte eigeel te dopen en vervolgens in, of de sesamzaadjes,of de parmezaan en dan: genieten. Daarna weer van voren af aan te beginnen.