Blog

Recept

Yoghurt met winterfruit

Yoghurt met winterfruit

Er zijn al aardbeien te koop en zelfs uit onze streek rondom Groningen. We willen ze traditioneel als dessert bij de asperges die er ondanks het koude voorjaar zijn.

Maar de smaak ontbeert de zonnewarmte en alleen met  flink wat suiker en slagroom zijn ze te genieten.

We moeten gewoon nog even wachten en het fruit van het najaar gebruiken. We hebben nog altijd onze appel en peer om een lekker toetje te maken.

Ik geef er maar meteen een Armeens spreekwoord bij: "Ik heb handen vol appels maar ik wil peren". Bij dit recept hoef je dus niet te kiezen.
  
Nodig voor 6 personen :
  • Halve liter griekse yoghurt
  • Een appel, bij voorkeur Granny Smith
  • Een peer, naar keuze
  • Rietsuiker
  • Honing
  • Boter
  • Kaneel
  • Een halve sinaasappel

Snijdt de appel en peer in kleine dobbelsteentjes. Smelt een stukje boter in de pan en laat de stukjes fruit even- drie minuutjes op flink vuur- bakken, samen met twee volle soeplepels rietsuiker en een mespuntje kaneel.
Blus af met het sap van een halve sinaasappel, al roerend om de suiker op te lossen.
Doe alles over in een schaal.
Voeg de yoghurt en een eetlepel honing toe en schep dooreen.
Laat een uur in de koelkast staan. 

Heel lekker in plaats van de aardbeien.